Ghidul Recreativo al Bunei Dispoziții 25 – 26 februarie
None

Ultimul weekend din luna vine cu ateliere cu tematica mărțișorului, spectacole copii și teatru copii, unul mai distractiv decât altul. Pe Recreativo găsești activități educative și distractive pentru toți copiii. Spiridușii noștri au selectat cele mai frumoase activități de weekend pentru copii și le-au inclus pe toate în agenda completă de weekend: Ghidul Recreativo al Bunei Dispoziții.

Sâmbătă

Copii de 1-3 ani

Descoperiți alături de cei mici începând cu ora 10:00 expoziția „Venin – frumuseți de neatins” la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Teatrul Dubee Doo pune în scenă spectacolul „Peter Pan și piratul” de la ora 11:00 pentru copii între 2 și 10 ani.

Actorii Teatrului Coquette aduc la viață povestea haioasă a Califului Barză, de la ora 11:00.

Copii de toate vârstele pot merge într-o „Călătorie muzicală pe aripile vântului”, de la ora 11:00.

Împreună cu Zâna Juxi veți afla povestea Brăduțului vorbăreț, de la ora 11:30.

Dacă vreți să aveți parte de o distracție ca-n vară, puteți opta pentru voie bună în zona de aventură și escaladă la NoGravity.

Copii de 3-6 ani

„Igloo Lego Club” îi provoacă pe copiii între 5 și 13 ani la experimente practice de la ora 09:30.

Cursul „I Can Be a Material Scientist”, de la ora 10:00, le oferă copiilor oportunitatea de a învăța prin joc noțiuni generale despre meserii și lumea înconjurătoare.

Copiii între 4 și 7 ani pictează și se inspiră din opera marilor clasici români de la ora 10:15, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

„Fata babei și fata moșneagului” trec prin nenumărate aventuri, care pot fi aflate de copiii de peste 3 ani, începând cu ora 11:00, pe scena Teatrului Țăndărică.

Întoarce-te în lumea basmului și ascultă povestea Cenușăresei, de la ora 11:00, la Cinema City - Mega Mall.

Copiii de peste 4 ani pot afla cât mai multe despre instrumentele muzicale tradiţionale româneşti la un Atelier muzical „Șezătoarea cu fluiere și povești”, de la ora 11:00.

Micuții se vor distra și vor învăța să-și confecționeze propriile mărțișoare, începând cu ora 11:00, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

De la ora 12:00, copiii între 5 și 8 ani se bucură de un atelier de Experimente cu reacție și distracție.

Oameni mari și oameni mici vorbesc despre știință la Atelier de Ştiinţă pentru părinți și copii, de la 17:00.

Copii de 6-10 ani

Copiii peste 5 ani sunt așteptați la un atelier de felicitări şi mărţişoare vesele, de la 09:30.

Dacă micuțul tău are peste 7 ani, îl poți înscrie la o zi de distracție la Campionatul National de Bouldering - Copii & Juniori - Etapa I, începând cu ora 10:00.

Atelierul de confecționat păpuși de la ora 10:00 este unul plin de imaginație, din care micuții peste 6 ani vor avea propria păpușă.

Vă puteți distra și relaxa de la ora 11:00, la un Atelier Gratuit de Chitară Acustică pentru copii între 6 și 12 ani, susținut de PlaYouth. Un alt atelier gratuit oferit de PlaYouth este cel de „Tehnici de pictură și grafică” pentru copii între 7 și 12 ani, de la ora 15:00.

Vă puteți deconecta și relaxa învățând cum să realizați mărțișoare „animăluțe” din lână, începând cu ora 11:00.

Copiii între 8 și 14 ani pictează și se inspiră din opera marilor clasici români de la ora 11:45, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

GaliLEGO este un program educațional Young Engineers, în care copiii aprofundează noțiunile din fizică, matematică și inginerie mecanică și îi așteaptă pe copiii între 10 și 14 ani, de la ora 13:30, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Oameni mari și oameni mici vorbesc despre știință la Atelier de Ştiinţă pentru părinți și copii, de la 14:30.

Programul educațional Young Engineers – Provocarea Lego® este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7-11 ani, iar aceștia pot participa începând cu ora 15:00, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

 

Duminică

Copii de 1-3 ani

Descoperiți alături de cei mici începând cu ora 10:00 expoziția „Venin – frumuseți de neatins” la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

De la ora 10:00, realizați mărţişoare înflorite sau mărţişoare din elemente organice, la alegere, la Ateliere de creație Mărțișoare.

Aflați „Povestea mărțișorului” la ora 11:00, la Teatrul Coquette.

Ce urmează să vadă? Nu vă spun, veniţi să vedeţi chiar voi şi poate împreună cu bufniţa să spuneţi „WOW!”, de la ora 11:00.

„Găinușa Corcodușa, muzicant de soi” știe multe cântece. O puteți asculta de la ora 11:30, la Casa Universitarilor.

La Atelierul Mărțișoare în familie sunt așteptați copiii împreună cu părinții să-și confecționeze propriile mărțișoare, de la or 12:30.

Dacă vreți să aveți parte de o distracție ca-n vară, puteți opta pentru voie bună în zona de aventură și escaladă la NoGravity.

Copii de 3-6 ani

Aflați ce s-a întâmplat cu „Ridichea uriașă” de la ora 10:00 sau de la ora 12:00, la Teatrul Țăndărică. Tot pe scena Teatrului Țăndărică, „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” face cunoștință cu copii de peste 5 ani, de la ora 11:00.

Copiii își vor antrena abilitațile motrice fine, capacitatea de planificare, gândirea în perspectivă, de la ora 10:00, la atelierul „I Can Be a Telecom Guy”.

Mergeți să îl cunoașteți pe Micul Prinț, de la ora 11:00, la Teatrul Ion Creangă.

„Cei trei purceluși” își spun povestea de la ora 11:00, la Cinema City - Afi Palace Cotroceni.

Atelierul de Teatru de Umbre pentru copii „În lumea animalelor” este o poveste originală despre întâlnirea fascinantă dintre oameni și animale. Puteți participa începând cu ora 11:00.

Bubble artist Claudia Stroe şi Magicianul Robertino aduc pe scena Palatului Naţional al Copiilor un spectacol vizual pentru inima ta, „Aventuri în Bubbleland”, de la ora 11:00.

Un atelier de mărțișoare - Quilling îi așteaptă pe copiii între 4 și 12 ani, de la ora 11:00.

„Peripețiile lui Piticot” fac să râdă copii între 3 și 9 ani, începând cu ora 17:30, la Cine Grand - Auchan Titan.

Copii de 6-10 ani

Copiii peste 5 ani sunt așteptați la un atelier de felicitări şi mărţişoare vesele, de la 09:30.

Copiii între 6 și 12 ani învață arta povestirii la atelierul de Storytelling de la ora 11:00, susținut de PlaYouth. Un alt atelier gratuit oferit de PlaYouth este cel de Teatru pentru copii între 6 și 12 ani, de la ora 11:00.

Juniorii pot crea un frumos cadou pentru mămici, de la ora 11:00, în cadrul atelierului „Cadou pentru mami”.

Înscrie-ți copilul de peste 7 ani la un haios Curs de benzi desenate pentru copii, de la ora 12:00.

 

În plus, în acest weekend o mulțime de târguri cu tematica Mărțișorului vă așteaptă să le descoperiți. Găsiți lista completă aici.

 

Să aveți un weekend vesel și plin de iubire!