Iarmaroc Zen – activități creative și educative pentru părinți și copii

Duminică are loc cea de-a doua ediție a Iarmarocului Zen, un eveniment călduros și plin de veselie ca o zi de vară. Dacă ediția din decembrie a fost atât de plină de bucurie precum un cadou găsit sub brad în ziua de Crăciun, noi credem că ediția de la început de iulie va avea o energie ieșită din comun. 
  
 Ce poți găsi la Iarmaroc

  • Zonă de vânzare cu 50 + standuri de vânzare cu haine, încălțăminte, accesorii, jucării, cosmetice, delicii culinare pentru mămici, tătici, bunici și pici. Expozanți producători, furnizori, antreprenori dar și părinți că și noi care își vând din lucrurile lor și ale copiilor prea puțin folosite. 
  • Healthy food&drinks lounge area - O zonă de relaxare cu degustări culinare sănătoase pentru părinți, dar și puțin răsfăț pentru mămici, make-up și hairstyling, nu oricum, ci organic.
  • Zen Umanitar – ediția aceasta strângem cărți pentru copii, cărți de parenting și dezvoltare personală și profesională, pentru a le dona unor cauze sociale.
  • Photo-booth trăsnit cu poze nelimitate și amintiri de luat acasă 
  • O zonă specială pentru alăptare relaxată powered by Philips Avent, unde mămicile își pot alăpta bebelușii și îi pot schimba.
  • Consiliere în baby wearing/ sisteme de purtare, unde tinerele mămici au posibilitatea de a proba sisteme diverse dar și de a învață cum să le ajusteze corespunzutor și sănătos pentru adult și copil. 
  • O dumbrava outdoor ateliere și zonă de relaxare

Activități pentru părinți și copii 
Așa cum v-am obișnuit, spiridușii noștri sunt atenți la evenimentele care au o mulțime de activități ce implică întreaga familie. Iar Iarmarocul Zen nu i-a dezamăgit nici de această data. La Iarmaroc Zen ai serie minunată de 5 ateliere pentru părinti și 5 pentru copii, plus un spațiu de joacă amenajat cu piese lego și jucării inovative oferite de Evertoys. 
  
Agenda părinților cuprinde: 

1. THE GOOD THE BAD AND THE STRESS

Un atelier teaser. O experiență de conștientizare. Un moment de a pune stresul în oglindă. Secvențe din primul episod: quizz distractiv, animații, face to face sharing, o minimă teorie în imagini, action plan

Ora: 10.30

Durata atelier: 60 min

Pret atelier: 50 lei/persoana (participanții nu mai plătesc intrarea la Iarmaroc)

2. HARTA SPRE NOI

Vă invit la un atelier dinamic în care vom descoperi împreună care sunt primii pași din aceasta nouă hartă a cuplului tinut de Ioana Agachi, o mămică mândră de doi ghemotoci, psihoterapeut centrat pe persoană și managing partner Eu, părinte ghemotoc

Ora: 18.00

Durata atelier: 60 min

Preț atelier: 50 lei/persoana (participantii beneficiaza de intrare gratuita la Iarmaroc)

Recomandare de participare în cuplu

 

3. POT SA SIMT ORICE. DAR NU POT SA MA COMPORT ORICUM

Pot să simt orice, dar nu pot să mă comport oricum; va fi un atelier care vă invită la o incursiune în lumea lor, a emoțiilor.

Atelierul susținut de Adriana Șerban, facilitator Circle of Security (Circle of Security Parenting Training, mai 2016, trainer Kent Hoffman), educator montessori 0 - 3 ani în formare.

Ora: 18.00

Durata atelier: 60 min

Pret atelier: 50 lei/persoana (participantii beneficiaza de intrare gratuita la Iarmaroc)

 

4. CUM SA FIM IMPREUNA? CU MINE SI CU CELALALT

Acest atelier propune o prezentare interactivă a modului în care Comunicarea Nonviolentă ne poate aduce empatie, înțelegere și autenticitate în relațiile care contează.

Facilitatorii atelierului vor fi: Luiza Ștefan – psiholog. A lucrat în școală peste 10 ani cu copii de toate vârstele, ca profesor și consilier psihopedagogic și a observat cum timpul petrecut la școală de copii poate fi minunat sau groaznic, în funcție de felul în care copiii și profesorii își vorbeau și se purtau unii cu alții.

Ora: 16.30

Durata atelier: 60 min

Preț atelier: 50 lei/persoana (participanții beneficiază de intrare gratuită la Iarmaroc)

 

5. ROLUL TATALUI IN DEZVOLTAREA COPILULUI

Rolul tatălui și valoarea lui în dezvoltarea copilului, capăta alte valențe. De la responsabil în a “sprijini financiar familia”, tatăl devine “partener egal în creșterea copilului”. Suntem la început, cu un start timid și cu pași foarte mici, însă sigur. Acest atelier își propune să vă arate, vouă tăticilor că sunteți fantastici și să sublinieze de ce e important să fiți implicați, activi, prezenți oricând copilul are nevoie de voi.

Atelierul va fi susținut de Laura Pârlog, reprezentant al Modern Dad’s Challenge, vă invită dragi tătici, să vă cunoașteți, sa povestiți despre rolul tatălui și provocările lui în calitate de părinte.

Atelierul îl va avea invitat pe Bogdan Ivanescu, tătic și prezentator al platformei medicale Doctor MIT, care ne va povesti despre rolul de părinte si ce îl inspira pe el zi de zi să fie cel mai bun tată pentu copilul lui.

Ora: 15.00

Durata atelier: 60 min

Atelier gratuit oferit în parteneriat cu Modern Dad’s Challenge

Număr maxim participanți: 15

 

Agenda copiilor cuprinde:

1. EXPRIMAGIA EMOTIILOR

Prin forța vizuală a celor prezentate, copiii își antrenează în mod eficient și distractiv Inteligența Emoțională – abilitate cheie pentru reușita în viață – călătorind prin lumea spectaculoasă a magiei, susținută de jocuri interactive transpuse în artă.

Ce obțin copii din acest atelier:

• Învață practic și cu plăcere despre lumea interioară, emoții, cooperare și multe alte subiecte care – conform cercetărilor – ajută foarte mult în viață pe oricine

• Descoperă și exersează bucuria și eficiența exprimării emoțiilor

• Prin conceptul bogat ce îmbină teatrul, muzica, efectele multimedia, personajele animate, magia și dronele, copiilor li se stimulează imaginația și creativitatea

• Socializează și colaborează cu ceilalți participanți

• Primesc cadou în format electronic 4 meditații de relaxare special concepute pentru copii și un minunat audiobook din cartea Miracol în Lumea Emoțiilor 

Spectacolul este și o contribuție socială pentru copiii din spitale și centre de plasament

Atelier sustinut de Dragoș Iulian Matei, autor al celei mai complete cărți bestseller despre emoții pentru copii - din România și probabil și din lume – Miracol în Lumea Emoțiilor; fondator al Asociației Micile Emoții Mari; producător și regizor a peste 20 de spectacole terapeutice inovative de educație emoțională.

Ora: 18.00

Durata atelier: 50 min

Pret atelier: 40 lei/copil

Vârsta recomandată: 3 - 7 ani

2. ATELIER LECTURA SI INDEMANARE _ CRICTOR SI PRIETENII

Un atelier de lectură și indemanare, în care copiii vor avea ocazia să își manifeste creativitatea și purtați de imaginație, să-și confecționeze personajele preferate. Ei vor fi îndrumați de Dna Marina Frânculescu și împreuna vor descoperi aventurile acestui animaluț simpatic și tare prietenos.

Ora: 12.00

Durata atelier: 50 min

Atelier gratuit oferit în parteneriat cu Vlad și Cartea cu Genius - www.carteacugenius.ro

Vârsta recomandată: 3+

3. OPINCARIT

Prin acest atelier deosebit vom incerca sa transmitem mai departe copiilor, dragostea pentru acest mestesug traditional romanesc, opincaritul. In cadrul atelierului se va face o demonstratie, dupa care, fiecare participant isi va crea propriile opincute suvenir, numai bune de agatat în cui.

Atelierul va fi sustinut de Loredana, Scoala de mestesuguri, profesor de limba engleza si ucenic opincar, pasionata de mestesugurile traditionale romanesti.

Ora: 10.30

Durata atelier: 60 min

Varsta recomandata: 2+

Pret atelier: 40 lei/copil

 

4. ATELIER DE INDEMANARE _ SLIME

Ce este un Slime? Gumos, pufos sau gelatinos, colorat, cu sclipici sau alte accente vizuale, slime-ul e jucăria perfectă pentru explorarea abilităților senzoriale și nu numai :)

Un atelier distractive, care îi va încânta pe copii, le va dezvoltă creativitatea, îndemânarea, concentrarea și capabilitatea, oferindu-le o experiență foarte plăcută, atât ca proces de lucru, cât și la nivel tactil.

Ora: 16.30

Durata atelier: 50 min

Preț atelier: 35 lei/copil

Vârsta recomandată: 4+

5. ATELIER DE LECTURA SI TEATRU DE MARIONETE

Pornind de la aventura Muzicanților din Bremen, vor povesti despre prietenie, căntec, pasiuni și talent, realizănd pe o scenă imaginară un mini concert autentic cu voci de copii.

Apoi vor susține o reprezentație cum nu s-a mai văzut cu ajutorul marionetelor, puse la dispoziție de Naturici, care înfățișază animale diferite, cu capete din lemn și corp din pânză, pentru a-i încuraja pe copii să își dezvolte capacitatea de narațiune, să comunice și să socializeze cu cei din jur.

Atelierul va fi susținut de doi părinți îndrăgostiți de copii și povești Andra și Radu.

Foarte important de menționat este faptul că atelierul se adresează și copiilor cu deficiențe de auz, care vor putea urmări povestea pe un ecran.

Ora: 16.00

Durata atelier: 30 min

Atelier gratuit oferit în parteneriat cu Naturici și A fost odată

Vârsta recomandată: 2-4

 

Înscrierile se fac aici: [email protected] / 0756069798

Ne vedem la Iarmaroc!