Ghidul Recreativo al Bunei Dispoziții 30 iunie – 01 iulie
None

Recreativo iti aduce mai aproape activitati educative si distractive pentru copii si parinti. Spiridusii nostri au selectat cele mai frumoase activitati de weekend pentru copii si le-au inclus pe toate in agenda completa de weekend: Ghidul Recreativo al Bunei Dispozitii.

Sâmbătă

Pentru copii

”Jocuri în Familie” este o seară în familie, menită să aducă o experiență distractivă și să te apropie de copilul tău. Este ocazia ideală de a te relaxa jucându-te și de a observa cum interacționează copilul tău atunci când se joacă. 

Lucrurile la noi sunt mereu surprinzătoare! PlaYouth îți pregătește în fiecare lună activități inedite, la care poate nici nu visai. Că e atelier de gătit, că e atelier de șah sau atelier de meșteșuguri, vei afla la fața locului. 

A fost odată un moș care avea un cocoș perseverent și curajos. O baba cu a ei găină era a moșului vecină.... ”Punguta cu doi bani” - O poveste veche spusă altfel! După spectacol vom crea un personaj, apoi cu toată recuzita ne vom juca! 

 

Pentru intreaga familie

În această perioadă, la Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură ediția a II-a, eveniment organizat în cadrul proiectului Cultural Contemporanii, cei mai importanți sculptori din București și jud. Ilfov, așteaptă ca vizitatorii să le treacă pragul! Accesul este liber.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită la o întâlnire a comunităţii. Cu acest prilej, un expert restaurator ne va dezvălui câteva dintre secretele hârtiei şi ale păstrării ei şi vom afla răspunsuri la întrebările despre documente şi hărţi vechi şi despre cum să avem grijă de o colecţie.

Hai cu noi la o plimbare nocturnă în Parcul Natural Văcărești să afli despre modul în care liliecii comunică, se hrănesc şi se apără folosind ecolocaţia. 
Vom fi echipați cu un aparat de ultrasunete cu care vom putea să îi ascultăm și localizăm, așa că pregătrște-te pentru întâlniri de gradul III la Atelier de bioacustică în Parcul Natural Văcărești.

#FestivalulVerii a început cum nu se poate mai bine, cu multă bălăceală și cu un weekend special dedicat celor mari și celor mici la Marea Balaceala la Magic Place Aqua Park.

 

Pentru parinti

Teatru sub lună, singurul festival de teatru independent în aer liber, se află la a-4-a ediție și reunește sub cerul liber și arzător de iulie atmosfera proaspătă a unei piese de teatru bine regizate și încântarea unei seri de jazz sau café-concert, toate frumos conturate cu expoziții de pictură, desen, costume și sculpturi din lemn.

Sâmbăta cu muzică de jazz la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

 

Duminică

Pentru copii

Atelierul ”Do It Yourself” oferă copilului tău ocazia de a învăța cum să creeze un obiect interesant și original, dar mai ales cum să își pună în practică propriile idei și să lucreze în echipă.

Obiceiul lecturii copiilor se creează cu sprijinul nostru, al adulților, atât cu cei de acasă cât și cu cei de la școală. Vino la Noi suntem MARI Cititori – atelier de lectură pentru copii.

Atelierul de benzi desenate are ca scop crearea unui teritoriu în care nu există doar răspunsurile: corect sau greșit, ci oferă participanților libertatea de a explora și experimenta.

Clubul de lectură al copiilor @Copiii citesc pregăteşte primele 5 întâlniri în perioada 01.07 – 29.07.2018. Cele 5 întâlniri se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani, şi vor avea loc în fiecare duminică a lunii iulie, la orele 11:30 în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR). Fiecare întâlnire va cuprinde joacă şi lectură. 

Duminică, vă invităm la Carnavalul lui Cireșar! Pregătiți costumele și măștile de Carnaval!

Teatrul din Podul Meu vine la Clubul Miruna cu un spectacol-atelier de invăţare creativă prin teatru pentru copilaşii intre 1 si 3 ANI.

 

Pentru intreaga familie

Descoperă cea de-a doua ediție a Iarmarocului Zen -Iarmarocul Parintilor si Copiilor, ce va avea loc duminică, 1 iulie, la Nod makerspace.

În această perioadă, la Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură ediția a II-a, eveniment organizat în cadrul proiectului Cultural Contemporanii, cei mai importanți sculptori din București și jud. Ilfov, așteaptă ca vizitatorii să le treacă pragul! Accesul este liber.

#FestivalulVerii a început cum nu se poate mai bine, cu multă bălăceală și cu un weekend special dedicat celor mari și celor mici la Marea Balaceala la Magic Place Aqua Park.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită să vizitați expoziția temporară „CĂLĂTORIE PE DUNĂRE. REPREZENTĂRI GRAFICE ŞI CARTOGRAFICE DIN SECOLELE XVII - XIX”, ce reuneşte lucrări din patrimoniul propriu şi din colecţia Muzeului Hărţilor din Cornu, într-o selecţie realizată de curatorul Elena Păunoiu. 

Te așteptăm la sesiunea demo din 01 Iulie din cadrul unicului program (Facem Ce Școală Nu Face) complet și coerent de dezvoltare ce-i pregătește pe adolescenți și tineri pentru viață reală.

Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvire Popesco.

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu”, ajuns la a XII-a ediție, aduce tradiția autentică în mediul urban prin muzică, dans și artă populară, promovând frumusețea, unicitatea fiecărei națiuni în contextul globalizării și al păstrării identității socio-culturale.

 

Pentru parinti

Teatru sub lună, singurul festival de teatru independent în aer liber, se află la a-4-a ediție și reunește sub cerul liber și arzător de iulie atmosfera proaspătă a unei piese de teatru bine regizate și încântarea unei seri de jazz sau café-concert, toate frumos conturate cu expoziții de pictură, desen, costume și sculpturi din lemn.

Prea multe nu s-au schimbat la capitolul infrastructură, însă mai mult curaj biciclistelor am dat, mentalități cu siguranță am schimbat. În peste 14 orașe din România, femeile pedalează în fuste pe biciclete la evenimentul #skirtbike.

Daca planuiesti momente de relaxare alaturi de prieteni sau familie la un restaurant, gasesti lista completa a restaurantelor cu spatii de joaca pentru copii. De asemenea, iti venim in ajutor si cu lista locurilor de joaca pentru clipe de distractie de neuitat.

Să aveți un weekend vesel!